Yksityisyyden suoja ja evästeet Lue lisää
Valitse alue: Finland

Alanvaihtajasta kuljetusalan ammattilaiseksi

20.helmikuu 2024 Ura HRX:llä

Pirjo on työskennellyt HRX Finlandilla pakettiautonkuljettajana noin kymmenen kuukauden ajan. Ennen HRX:lle siirtymistään Pirjo työskenteli ravintola-alalla kokkina, mutta oli jo pitkään haaveillut ammatillisesta suunnanmuutoksesta. Kun HRX tarjosi mahdollisuuden pakettiautonkuljettajan tehtävään keväällä 2023, Pirjo päätyi vaihtamaan alaa rohkeasti kertaheitolla. 

Itsenäistä työskentelyä ja mahtavia työkavereita 

Pirjon työpäivät ajoittuvat arkipäiville aamu kahdeksan ja iltapäivä viiden väliin. Päivittäiset tehtävät sisältävät monipuolisesti kuormien lastaamista ja purkamista sekä nouto- ja jakelukuljetuksia pääkaupunkiseudun alueella. Kyydissä kulkee niin pienempiä paketteja kuin myös isompia lavoja ja rullakoita. Usein asiakkaat ovat Pirjolle jo entuudestaan tuttuja – monet työpäivät pitävät sisällään asiakkaiden vakiolähetyksiä, joita Pirjo kuljettaa viikoittain. Vaikka työ on fyysistä ja alkuun uusi päivärytmi vaati ravintola-alan jälkeen totuttelua, Pirjo pitää siitä, että päivän päätyttyä työt jäävät työpaikalle.

Kuljettajan työ on pääosin itsenäistä, mutta päivittäiset kohtaamiset työkavereiden kanssa terminaalilla kuormien lastausten ja purkujen yhteydessä tuovat vastapainoa itsenäiseen työhön. Molemmat näistä myös motivoivat Pirjoa HRX:llä työskentelyssä. Lisäksi mukavat kohtaamiset asiakkaiden kanssa tuovat iloa työpäiviin: “Mun mielestä parasta HRX:llä on mahtavat työkaverit, itsenäinen työskentely ja mukavat asiakkaat.” Pirjon positiivinen asenne ja kyky sopeutua muuttuviin olosuhteisiin ovatkin tehneet hänestä myös pidetyn jäsenen tiimissään.

Uusi ura HRX Finlandilla

HRX tukee henkilöstön ammatillista kehittymistä ja tarjoaa uusille ammattilaisille pääsyn logistiikka-alalle. HRX Kuljettaja Akatemian kautta työntekijät voivat muun muassa hankkia tarvittavat ammattipätevyydet työn ohella. Alanvaihtajana myös Pirjo on päässyt nopeasti kiinni pakettiautonkuljettajan tehtäviin, vaikka aiempaa kokemusta alalta ei ollut. Alun epävarmuuksista huolimatta Pirjosta on tätä nykyä kehittynyt kuljetusalan ammattilainen, joka viihtyy työssään ja kuljettaa lähetykset perille muitta mutkitta. ”Voisin suositella HRX Finlandia työpaikkana kaikille, jotka innostuvat kuljetusalasta, vaikka ei olisikaan aiempaa kokemusta”, Pirjo kertoo.

Sinua voisi kiinnostaa myös:

Lakkotiedote 25.3.-1.4.2024

21.maaliskuu 2024 Ajankohtaista
AKT on ilmoittanut jatkavansa poliittisia lakkoja ajalla 25.3.-1.4.2024 heikentäen satamien tavaraliikennettä. Työnseisaukset eivät vaikuta HRX:n omaan vienti- ja tuontiliikenteeseen tai kuljetuksiin kotimaassa.

Matkalla hiilineutraaliuteen: CO2-päästöraportointi

18.maaliskuu 2024 Ajankohtaista
Suurin osa päästöistämme syntyy kuljetustuotannosta ja terminaalitoiminnasta. Omalla toiminnallamme voimme kuitenkin merkittävästi vähentää kasvihuonekaasupäästöjä ja ohjata kehitystä kohti kestävämpää tulevaisuutta. Osana vuoden 2035 päästöttömyystavoitettamme olemme aloittaneet koko HRX-konsernin toiminnan kattavan CO2-päästöraportoinnin. Päästöraportoinnin tarkoituksena on lisätä toimintamme läpinäkyvyyttä ja tehostaa koko konsernimme ilmastotoimia CO2-päästöjen vähentämiseksi. CO2-päästöraportoinnin perusteet Päästöraportointi toteutetaan Greenhouse Gas Protocol -standardin mukaisesti. GHG-protokollan tarkoituksena …

Pääsiäisen vaikutukset kuljetusaikatauluihin

12.maaliskuu 2024 Ajankohtaista
Pääsiäinen lähestyy ja tuo mukanaan muutoksia kuljetusaikatauluihin. Tarkista maakohtaiset aukiolomme, ja varmista, että lähetyksesi saapuvat määränpäähän ajallaan.

Lakkotiedote 11.-25.3.2024

07.maaliskuu 2024 Ajankohtaista
AKT on ilmoittanut osallistuvansa kaksi viikkoa kestävään poliittiseen lakkoon. Lakko ei vaikuta HRX:n omaan vienti- ja tuontiliikenteeseen tai kuljetuksiin kotimaassa.

Meriliikenne osaksi EU:n päästökauppajärjestelmää

16.helmikuu 2024 Ajankohtaista
Euroopan unioni on tehnyt päätöksen, jonka mukaan vuoden 2024 alusta lähtien myös kansainvälinen meriliikenne liitetään osaksi Euroopan Unionin päästökauppajärjestelmää (Emissions Trading System, ETS). Tämä päätös on osa laajempaa järjestelmää, jonka tavoitteena on torjua ilmastonmuutosta vähentämällä kasvihuonekaasupäästöjä.

Liikennöimme normaalisti lakon aikana

12.helmikuu 2024 Ajankohtaista
Liikennöimme normaalisti 14.–16.2.2024 järjestettävän poliittisen lakon aikana. Työnseisaukset eivät vaikuta HRX:n omaan vienti- ja tuontiliikenteeseen tai kotimaan kuljetuksiin. Keski- ja Etelä-Euroopan vienti- ja tuontikuljetuksissa, jotka hoidetaan partneriverkostomme kautta, voi esiintyä yksittäisiä viiveitä.