Yksityisyyden suoja ja evästeet Lue lisää
Valitse alue: Finland

Finland

English Suomi

Estonia

English Estonian

Latvia

English Latvian

Lithuania

English Lithuanian

Poland

English Polish

Sweden

English Svenska

Ympäristön hyvinvointi on meille kaikille yhteinen asia, ja me HRX Finlandilla haluamme tehdä osamme sen edistämiseksi. Valtaosa päästöistämme aiheutuu kuljetustuotannosta sekä terminaalitoiminnasta. Me olemme kuitenkin valmiita tekemään muutoksen – tavoitteenamme on kokonaispäästöjen hiilineutraalius vuoteen 2035 mennessä.

Vähäpäästöiset kuljetukset – askel kohti kestävää tulevaisuutta

Vähäpäästöiset kuljetukset ovat vaivaton ja kustannustehokas ratkaisu vähentää päästöjä konkreettisesti. Käytössämme on vähäpäästöiset Euro 6 -luokan ajoneuvot, ja vuonna 2020 siirryimme käyttämään kaikissa Suomen nouto- ja jakeluliikenteessä olevissa ajoneuvoissamme Neste MY uusiutuvaa dieseliä. Tämä vähentää nouto- ja jakelukuljetustemme kasvihuonekaasupäästöjä jopa 90 % verrattuna tavalliseen dieseliin. Yrityksellemme kertyy vuodessa noin miljoona ajokilometriä Suomen teillä, ja Neste MY uusiutuvan dieselin avulla saavutettava kasvihuonekaasupäästövähenemä vastaa lähes 260 henkilöauton poistamista tieliikenteestä vuodeksi. 

Tiedämme, että vähäpäästöiset kuljetukset edellyttävät kokonaisvaltaista sitoutumista. Suunnittelemme ajoreittimme huolella ja seuraamme kuljetustemme täyttöasteita, jotta voimme optimoida kuljetukset sekä vähentää turhia ajokilometrejä. Lisäksi koulutamme jokaisen kuljettajamme taloudelliseen ajotapaan. Taloudellinen ja ennakoiva ajotapa ei ainoastaan vähennä polttoaineen kulutusta ja paranna liikenneturvallisuutta, vaan se myös pidentää kalustomme käyttöikää. Edellytämme myös kaikilta alihankintapartnereiltamme vähäpäästöisiä kuljetusratkaisuja.

Vähäpäästöiset toimitilat osana kestäviä kuljetuksia

Jo lähes puolet kaikista toimitiloistamme ovat energiatehokkaita. Hyödynnämme uusiutuvaa sähköenergiaa ja olemme tehneet parannuksia kaukolämmön käytössä energian kulutuksen vähentämiseksi pääterminaalissamme Vantaalla. Lisäksi kierrätämme pakkaus- sekä muut materiaalit ja minimoimme jätteistä aiheutuvan ympäristökuorman kaikissa Suomen toimipisteissämme.

Raportointi ja tavoitteet kokonaispäästöjen vähentämiseksi

Kuluneen vuoden aikana olemme panostaneet ympäristöraportointiimme. Olemme kehittäneet CO2-raportointia yhdessä kolmannen osapuolen kanssa kattamaan koko konsernimme toiminnasta aiheutuvat CO2-päästöt. GHG Protocol -standardin mukainen päästöraportti valmistuu vuoden 2024 aikana, ja se antaa kokonaisvaltaisen katsauksen toimintamme kasvihuonekaasupäästöistä scope 1-3 mukaisesti. Kehitämme ja tehostamme myös asiakkaidemme kuljetustoiminnasta aiheutuvien päästöjen raportointia. Tavoitteenamme on tarjota sidosryhmillemme kaikenkattavaa tietoa toimintamme ympäristövaikutuksista.

Osana vuoden 2035 päästötavoitettamme olemme asettaneet HRX Finlandille seuraavat välietapit:

  • Valtaosa alihankkijakuljetuksistamme toteutetaan uusiutuvalla energialla vuoteen 2030 mennessä. 
  • Kaikki toimitilamme Suomessa ovat täysin energiatehokkaita vuoteen 2030 mennessä.
  • Lisäämme uusiutuvan polttoaineen käyttöä merkittävästi koko kuljetusjärjestelmässämme vuoteen 2030 mennessä.

PYYDÄ TARJOUS