Yksityisyyden suoja ja evästeet Lue lisää
Valitse alue: Finland

HRX on perheomisteinen logistiikkayhtiö, jonka juuret ovat Helsingissä

HRX-konsernin tarina alkoi helsinkiläiseltä Hietalahden telakalta 1980-luvun lopussa. Timo Akela työskenteli useiden eri tehtävien jälkeen Telakan suunnitteluosastolla kuullessaan, että Telakka aikoo kilpailuttaa ja ulkoistaa logistiikkatoimintonsa. Timo päätti osallistua kilpailutukseen ja voitti sen uudella yrityksellään Hietarahti Oy. Loistavan ja kiireisen alun jälkeen 1990-luvun alun lama vaikutti Telakan toimintoihin merkittävästi ja uhkasi Hietarahdin toimintaa. Samaan aikaan Viro oli saanut itsenäisyytensä ja tavaraa alkoi kulkea Suomen ja Viron välillä. Hietarahti päätti laajentaa logistiikkapalveluiden tarjoamista kansainväliseen liikenteeseen ja pieni pakettiauto lähetettiin kulkemaan Helsingin ja Tallinnan välille. Sana jatkuvista ja luotettavista kuljetuksista levisi nopeasti ja pian pakettiautot tekivät päivittäisiä matkoja. Tallinnassa ensimmäinen yhteistyösopimus allekirjoitettiin SilberAuton/Mercedes Bentzin kanssa.

 

HR-Express Oy

Koska pikarahtitoiminta Suomen ja Viron välillä oli kasvanut nopeasti, perustettiin uusi yritys kansainvälisiä toimintoja varten. HR-Express Oy syntyi Hietarahdin rinnalle ja sai ensimmäiset työntekijänsä, joista yksi oli HRX-yhtiöiden nykyinen toimitusjohtaja Pekka Mykkänen.

Nopeasti tämän jälkeen Viroon perustettiin sisaryritys, joka sai nimekseen lyhennetyn HRX. Tästä lähtien kaikki uudet yritykset, joita perustettiin Baltian maihin toiminnan kasvaessa vauhdikkaasti, jatkoivat HRX-brändin alla.

2000-luvun alkuvuodet olivat kultaisia vuosia konsernille sen kasvaessa sekä koossa että tunnettuudessa. Emoyritys Nauticor Oü perustettiin Viroon 2002 kun konserni oli kasvanut niin suureksi, että keskitetty hallinto tarvittiin. Nauticor Oü toimii Tallinnassa ja tarjoaa konserniyrityksille esimerkiksi taloushallinnon, markkinoinnin ja IT-palveluita.

 

Menestystä ja haasteita 2010-luvulla

HRX-yrityksille on aina ollut tärkeää pystyä palvelemaan asiakkaitaan mahdollisimman nopeasti ja luotettavasti. Yritysten kasvaessa omistajat päättivät rakennuttaa HRX-terminaalit kaikille päätoimialueillensa. Tähtiajatuksena oli se, että omilla terminaaleillaan, kalustollaan ja oman henkilökuntansa avulla toimiessaan yritys pystyy minimoimaan ulkoiset vaikuttajat ja tuottamaan mahdollisimman luotettavaa palvelua. Terminaalit rakennutettiin Helsinkiin, Tallinnaan, Riikaan ja Vilnaan.

HRX oli kasvanut koko historiansa ajan vuoteen 2008 asti. Tuolloin finanssikriisin vaikutukset iskivät kovaa kuljetusalaan, mukaan lukien HRX-yhtiöihin.  Haastavienkin vuosien aikana konserni pysyi operatiivisena ja sitoutuneena arvoihinsa. HRX-yritykset keskittyivät palveluiden tason säilyttämiseen osaavan ja ammattimaisen henkilökuntansa avulla.

Vuonna 2017 yhtiössä tapahtui sukupolvenvaihdos, kun useiden vuosien ajan konsernissa toimineet toisen sukupolven edustajat ottivat ohjat. Muutos vaikutti myös päivittäiseen toimintaan, sillä vuodesta 2017 lähtien yhtiössä on toteutettu merkittäviä toiminnan tehostamiseen ja kasvattamiseen liittyviä toimenpiteitä.

Nyt HRX-yritysten tulevaisuus näyttää erityisen valoisalta. Uusi johto rakentaa tärkeimpien arvojemme päälle moderneja ratkaisuja ja raikasta näkökulmaa, konsernimme keskittyessä aina  tuottamaan markkinoiden nopeimpia ja luotettavimpia kuljetuspalveluita asiakkaillemme.

 

 

1991
HR-Express Oy aloittaa päivittäiset matkat Helsingin ja Tallinnan välillä
1996
SIA HRX perustetaan Latviassa, terminaali ja toimisto sijaitsevat Riikassa
1997
HRES UAB, Liettuan HRX-yhtiö, perustetaan Vilnaan
1998
HRX Sverige AB perustetaan Ruotsissa
2000
HRX Finland avaa uuden terminaalin Helsingin Konalaan
2001
HRX Poland Sp Z.o.o perustetaan Puolaan
2004
Liettuaan rakennetaan uusi terminaali
2008
HRX Latvia rakentaa uuden terminaalin toiminnan kasvaessa ulos vanhasta
2017
HRX-yritykset saavat uuden johtajiston
2019
HRX tekee historiallisen suuren määrän investointeja kalustoon mukautuakseen kasvuun kaikilla alueillaan
2020
HRX Finland muuttaa uusiin toimitiloihin Vantaan Voutilaan
2022
HRX Finland avaa oman terminaalin Tampereelle ja HRX-konserni lanseeraa E-com -kuljetuspalvelun
2023
HRX aloittaa päivittäisen liikennöinnin Tanskaan sekä avaa uudet terminaalit Suomen Turkuun, Ruotsin Malmöhön ja Liettuan Kaunasiin