Yksityisyyden suoja ja evästeet Lue lisää
Valitse alue: Finland

Meriliikenne osaksi EU:n päästökauppajärjestelmää

16.helmikuu 2024 Ajankohtaista

Euroopan unioni on tehnyt päätöksen, jonka mukaan vuoden 2024 alusta lähtien myös kansainvälinen meriliikenne liitetään osaksi Euroopan unionin päästökauppajärjestelmää (Emissions Trading System, ETS). Tämä päätös on osa laajempaa järjestelmää, jonka tavoitteena on torjua ilmastonmuutosta kompensoimalla kasvihuonekaasupäästöjä. Päästökauppajärjestelmän tavoitteena on vähentää päästöjä vähintään 55 prosenttia vuoteen 2030 mennessä verrattuna vuoden 1990 tasoon. Pitkän aikavälin tavoitteena on saavuttaa päästöttömyys vuoteen 2050 mennessä.

Aiemmin päästökauppajärjestelmä on kattanut suuret teollisuuslaitokset ja Euroopan sisäisen lentoliikenteen. Vuoden 2024 alusta lähtien päästökauppajärjestelmään liitetään myös kaikki EU:n satamien väliset matkat ja sen piiriin kuuluvat varustamot. Varustamon vuotuisista EU:n alueella aiheutuneista päästöistä sisällytetään päästökaupan piiriin seuraavasti:

• 40 % päästöistä vuonna 2024
• 70 % päästöistä vuonna 2025
• 100 % päästöistä vuonna 2026

ETS ei vaikuta HRX:n asiakashintoihin toistaiseksi

EU:n päästökauppajärjestelmä lisää fossiilisen polttoaineen käytön kustannuksia meriliikenteessä nostaen myös kansainvälisten kuljetusten tuotannollisia kustannuksia. Tämä lisää myös HRX:n operatiivisia kustannuksia. Toistaiseksi emme tule kuitenkaan siirtämään näitä kustannuksia HRX:n asiakashintoihin. Pyrimme aktiivisesti vähentämään kuljetustoiminnastamme aiheutuvia päästöjä ja edistämään siirtymää kohti kokonaistoimintamme hiilineutraaliutta vuoteen 2035 mennessä.

Sinua voisi kiinnostaa myös:

Lakkotiedote 25.3.-1.4.2024

21.maaliskuu 2024 Ajankohtaista
AKT on ilmoittanut jatkavansa poliittisia lakkoja ajalla 25.3.-1.4.2024 heikentäen satamien tavaraliikennettä. Työnseisaukset eivät vaikuta HRX:n omaan vienti- ja tuontiliikenteeseen tai kuljetuksiin kotimaassa.

Matkalla hiilineutraaliuteen: CO2-päästöraportointi

18.maaliskuu 2024 Ajankohtaista
Suurin osa päästöistämme syntyy kuljetustuotannosta ja terminaalitoiminnasta. Omalla toiminnallamme voimme kuitenkin merkittävästi vähentää kasvihuonekaasupäästöjä ja ohjata kehitystä kohti kestävämpää tulevaisuutta. Osana vuoden 2035 päästöttömyystavoitettamme olemme aloittaneet koko HRX-konsernin toiminnan kattavan CO2-päästöraportoinnin. Päästöraportoinnin tarkoituksena on lisätä toimintamme läpinäkyvyyttä ja tehostaa koko konsernimme ilmastotoimia CO2-päästöjen vähentämiseksi. CO2-päästöraportoinnin perusteet Päästöraportointi toteutetaan Greenhouse Gas Protocol -standardin mukaisesti. GHG-protokollan tarkoituksena …

Pääsiäisen vaikutukset kuljetusaikatauluihin

12.maaliskuu 2024 Ajankohtaista
Pääsiäinen lähestyy ja tuo mukanaan muutoksia kuljetusaikatauluihin. Tarkista maakohtaiset aukiolomme, ja varmista, että lähetyksesi saapuvat määränpäähän ajallaan.

Lakkotiedote 11.-25.3.2024

07.maaliskuu 2024 Ajankohtaista
AKT on ilmoittanut osallistuvansa kaksi viikkoa kestävään poliittiseen lakkoon. Lakko ei vaikuta HRX:n omaan vienti- ja tuontiliikenteeseen tai kuljetuksiin kotimaassa.

Alanvaihtajasta kuljetusalan ammattilaiseksi

20.helmikuu 2024 Ura HRX:llä
Pirjo on työskennellyt HRX Finlandilla pakettiautonkuljettajana noin kymmenen kuukauden ajan. Lue Pirjon tarina, miten hän päätyi alanvaihtajasta kuljetusalan ammattilaiseksi.

Liikennöimme normaalisti lakon aikana

12.helmikuu 2024 Ajankohtaista
Liikennöimme normaalisti 14.–16.2.2024 järjestettävän poliittisen lakon aikana. Työnseisaukset eivät vaikuta HRX:n omaan vienti- ja tuontiliikenteeseen tai kotimaan kuljetuksiin. Keski- ja Etelä-Euroopan vienti- ja tuontikuljetuksissa, jotka hoidetaan partneriverkostomme kautta, voi esiintyä yksittäisiä viiveitä.